Målsætninger for den nye kampsimulator

Rasmus Rønn Nielsen, The Dudes 13. juni 2012, 09:49

Som du måske ved er vi pt. i fuld gang med at arbejde på en ny kampsimulator til Virtual Manager. Jeg skrev for 2-3 uger siden et blog-indlæg om hvorfor vi mener, at det er det rigtige at bruge vores tid på.

Inden vi gik i gang med den nye kampsimulator opsatte vi en række målsætninger for projektet. Og dem vil jeg gerne dele med dig nu.

Interessant, spændende og realistisk fodbold

Spillets nuværende kampsimulator er "fin nok", men jeg tror ikke der er mange der vil kalde den spændende og interessant. Vores nye kampsimulator skal kunne vise fodbold der er interessant og underholdende at se på. For eksempel skal vi have ting som 1-2 afleveringer, indkast og decideret kantspil med indlæg med.

For at gøre kampene mere interessante skal vi også udregne boldens placering i 3 dimensioner i stedet for 2 som det er tilfældet i den gamle kampsimulator. Dette vil bl.a. gøre hovedstøds-dueller, indlæg og langskud mere spændende.

Lækker grafik

Tingene skal se godt ud. Længere er den ikke. Det er et faktum at vi mennesker bare nyder at se på flotte ting. Spil er ingen undtagelse. Dette indebærer fx at spillerne skal være "rigtige spillere" i stedet for små curling-stens-lignende brikker som det er tilfældet i den nuværende kampsimulator. Spillernes tøj skal have de "rigtige" farver og ikke bare blå og rød (som det er tilfældet i den nuværende kampsimulator). Herudover skal hudfarve og hår også personificeres.

Det kunne også være lækkert hvis vi kunne få banen og omgivelser til at ligne hjemmeholdets eget stadion.

Udfordrende og interessante taktik-muligheder

Den nye kampsimulator skal muliggøre mere interessante taktik-muligheder. Man skal kunne definere hvad holdet skal gøre i særlige tilfælde. Fx skal man kunne sige "Skift til formation C hvis vi er bagud med mere end 1 mål i 70. minut".

Herudover skal det være muligt at vælge skytter til frispark, hjørnespark og straffespark.

Dette tror vi vil gøre selve taktik-delen af Virtual Manager meget mere interessant og underholdende.

Landskampe

Den nye kampsimulator skal kunne afvikle landskampe og på sigt landholds-turneringer, såsom EM.

Skalerbar og dynamisk

Vi bør have ekstra fokus på at gøre alt skalerbart og dynamisk sådan at vi også løbende kan ændre og tilføje nye sjove og skøre idéer.

Opsumering

Hvis man ligger alle disse ting sammen fremgår det tydeligt hvad det er vi forsøger: det skal være sjovere at planlægge, analysere og overvære fodboldkampe i Virtual Manager. Det er en stor mundfuld og derfor kommer det også til at tage lang tid at lave.

Vi er allerede langt i processen og alting ser ud til at blive rigtig fedt. Vi kan dog endnu ikke sige noget om hvornår vi er færdige (så lad være med at spørge :P). Jeg håber, at jeg kan vise jer en video med kampsimulatoren i næste uge, men indtil videre må I nøjes med dette lille screenshot :)

Den nye kampsimulator

(den endelige kampsimulator vil blive vist i større format)

Og god landskamp i aften! :D