Vidste du at...

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 14. november 2014, 14:35

I denne uges blog-indlæg tænkte jeg at vi skulle kigge lidt i Virtualmanagers maskinrum, og se på hvordan vi anvender tilfældighed i kampsimulatoren.

Et vidst element af tilfældighed er nødvendigt i et spil som dette, for at sikre at resultaterne ikke bliver for forudsigelige. Men, som enhver, der har siddet i en hule i et spil som WoW eller Everquest og ventet på noget sjældent loot, kan fortælle, så kan en tilfældighedsgenerator være barsk og ubarmhjertig.

Hvordan bruger vi så tilfældighed i Virtualmanager?

Et simpelt eksempel, er det der sker, når en spiller har indhentet en modstander med bolden, og vil forsøge at tackle ham. Her skal vi så bestemme om han lykkes eller ej.

Måden vi afgør hvem, der vinder denne "duel", kan sammenlignes med en roulette.

Lad os sige at ham, der dribler bolden, har 50 i Dribling og ham, der forsøger at tackle, har 20 i Tackling.

I denne situation opbygger vi så at sige et roulettehjul med 50 felter, hvor der står "Dribling" og 20 felter, hvor der står "Tackling". Herefter sætter vi hjulet i gang og kaster kuglen i, og der hvor kuglen lander, afgør hvem, der vinder.

Hvis kuglen lander i et af Dribling-felterne, vinder den spiller som forsøger at drible, og hvis den lander i et Tackling-felt, vinder ham, som forsøger at tackle.

Der er således et element af tilfældighed, men det er klart at spilleren med 50 i Dribling har størst chance for at vinde, fordi han har mange flere felter på roulettehjulet.

Det betyder også, at hvis spillerne i stedet havde 99 Dribling og 1 Tackling, så har ham, som forsøger at tackle, faktisk stadigvæk en chance for at lykkes - det er bare en meget meget lille chance. Men, hvis de to spillere mødtes 1 million gange, så ville man alligevel forvente at ham med 1 i Tackling ville lykkes ca. 10,000 gange.

Denne sidste pointe relaterer også til dette blog-indlæg, jeg skrev i August, omkring hvordan selv MEGET usandsynlige resultater VIL og SKAL forekomme, når vi spiller hundrede tusindvis af kampe hver eneste uge.

Flere faktorer i den egentlige kampsimulation.

For en god ordens skyld, vil jeg lige forsikre om at eksemplet ovenfor er simplificeret i forhold til det, der rent faktisk sker. I den egentlige simulation, er der mange flere faktorer end blot de to spilleres rå Dribling og Tackling. Ting som de to spilleres energi, hjemmebanefordel, kaptajnens indflydelse, placering på banen, ordrer i taktikeditoren, og kampånd (hvis de er bagud) tages også i betragtning. Alle disse faktorer kan øge eller mindske antallet af "felter på rouletten", som hver spiller får, men det sker altid på basis af deres egenskaber.

Vi giver i øvrigt også en lille bonus til den spiller, som forsøger at tackle, simpelthen for at justere antallet af tacklinger som lykkes, til et niveau vi føler giver en god oplevelse i spillet.

Det var alt for nu.

Jeg håber at dette indblik i Virtualmanagers maskinrum var interessant, og at det giver lidt bedre indsigt i hvordan, dine spilleres egenskaber bliver spillet op imod modstanderens.

God weekend!