B-hold bliver til ungdomshold

112913 Bubbles, FC Sunnyvale 3. august 2017, 11:20

Siden mit sidste indlæg, hvor jeg præsenterede jer for den kommende B-holds-funktion har vi hovedsageligt arbejdet på de tekniske forberedelser, der kræves for at spillet kan understøtte 2 trupper i den samme klub. Det er noget mere komplekst end man skulle forestille sig, da det trækker tråde ud i mange af spillets systemer, såsom transfers, ligaer, sæsonopdatering og meget andet.

Imens vi arbejder på teknikken, er også vi begyndt at diskutere de finere detaljer og regler, der skal balanceres således at funktionen bliver til et spændende nyt gameplay-element, som passer ind i spillet.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle om nogle af de tanker vi har gjort os omkring denne balancering.

Hvorfor skal man have et B-hold?

Lad os starte med at definere, hvad det er, vi gerne vil opnå med den nye funktion.

Funktionen skal være en bonus for dem, der udvikler talenter. Det er meningen, at de som vælger at lade deres unge spillere komme ud og spille nogle kampe, skal have en fordel i træningen - også selvom spillerne vil blive lidt mere trætte. Det er ærgerligt at det i dag bedst kan betale sig at spærre sine spillere inde på en træningsfabrik som burhøns i adskillige år, før man lader dem komme ud i den friske luft og spille nogle kampe.

Det vil selvfølgelig også være et element af spænding omkring den ekstra trups sportslige resultater, og give dig en mulighed for at teste dine unge spillere af i kamp.

Endelig skal det være muligt på en eller anden vis at bruge sine B-holds-spillere som reserver for A-holdet.

Det bliver naturligvis frivilligt om man vil have et B-hold.

Hvad skal vi undgå?

  • At have et B-hold skal ikke være en byrde for dem der talentudvikler - tværtimod.
  • Det skal hverken være en kæmpe økonomisk gevinst eller byrde at have et B-hold. Det skal gå nogenlunde lige op.
  • De store, rige klubber skal ikke kunne lave Super-B-Hold fyldt med dyre stjernespillere, som vil tromle henover mindre klubbers A-hold i ligaerne.

Hvordan opnår vi disse ting?

Vi skal have nogle mekanismer, der begrænser B-holdets indtjeningspotentiale og sportslige resultater.

B-hold skal også på en eller anden vis fungere som en bonus, for dem, der udvikler unge talenter.

Det vil vi sikre med følgende tiltag:

Aldersbegrænsning

Først og fremmest vil vi sætte en maks. alder på 21 år, og B-holdene bliver hermed omdøbt til ungdomshold.

Aldersgrænsen sætter en helt naturlig dæmper på hvor langt op i rækkerne man kan nå med sit ungdomshold, og på hvor meget man kan tjene på det.

Begrænsning af størrelsen på B-holdets stadion

Stadionets størrelse vil blive begrænset til et passende antal sæder.

Humør skal fungere på den måde, det oprindeligt var tiltænkt

Spillernes humør blev tilføjet spillet for mange år tilbage, og det var et forsøg på at sikre at man ikke blot trænede sine spillere, men også lod dem få noget spilletid. Men, som vi alle ved, er det nemt at omgå. Man skal bare sætte spillerne ind i det sidste minut; så får de et boost til deres humør.

Derfor vil vi også se på humørsystemet og få lukket det hul, som i dag kan udnyttes. Fremover vil vi holde løbende regnskab med spillernes samlede antal minutter på banen i den seneste tid, og påkræve et vist minimum antal minutter pr. sæson for at opretholde humøret. Det præcise antal er endnu ikke fastsat. Det vil muligvis tælle dobbelt i minutter, hvis en spiller fra ungdomsholdet får lov til at spille en kamp med A-holdet som reserve.

Det er muligt at vi vil introducere et ekstra humørniveau, som vil give en bonus til træning udover det, der findes i dag. I så fald vil spillerne kun kunne opnå dette niveau, hvis de spiller rigtigt mange kampe, og kun hvis de spiller på ungdomsholdet.

Disse effekter skal balanceres op imod energitabet på en måde, der betyder at det godt kan betale sig at lade ungdomsspillerne spille kampe.

Der vil komme en sektion på sitet, hvor du kan følge med i antal spillerminutter for hver spiller, og se hvordan deres humør påvirkes. Så kan du nemmere planlægge hvem der skal have spilletid.

Cups kun for ungdomshold

Ungdomsholdene vil (i hvert fald i første omgang) komme til at spille i samme liga som A-holdene.

Men, for at du kan prøve dit ungdomshold af imod hold på samme niveau, vil der komme en række cups kun for ungdomshold.