Kampånd får ny rolle

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 20. juni 2017, 13:05

Skarpt i hælene på den store Ombalancering kommer i dag en række mindre opdateringer.

Kampånd får ny og større betydning

Indtil nu er spillernes Kampånd kun blevet brugt i det tilfælde, hvor dit hold er bagude i kampen. En høj kampånd kan således dæmpe den negative effekt på spillerne, som de får, når dit hold kommer bagud.

I dag har vi tilføjet endnu en effekt til kampånd, udover den eksisterende.

Fremover vil de to holds relative kampånd afgøre hvor stor hjemmebanefordelen er.

Hidtil har hjemmebanefordel blot været følgende:

  • 10% hjemmebanefordel ved liga-kampe
  • 2% hjemmebanefordel ved cup-kampe
  • Ingen hjemmebanefordel ved venskabskampe

Fra i dag vil kampånden være afgørende for hjemmebanefordelen. Jo mere hjemmeholdets kampånd overstiger udeholdet, desto større bliver deres hjemmebanefordel. Hvis udeholdet derimod har større kampånd end hjemmeholdet, kan de reducere hjemmebanefordelen eller helt fjerne den, hvis deres kampånd er virkelig suveræn.

  • Hjemmebanefordelen starter på 5% (1% ved cup-kampe), hvis de to hold har præcis samme totale kampånd. Den stiger, hvis hjemmeholdet har mere kampånd end udeholdet, og falder, hvis udeholdet har mest kampånd.
  • Hvis hjemmeholdet har 2x (eller over) så meget kampånd som udeholdet, er hjemmebanefordelen 10%
  • Hvis udeholdet har 2x (eller over) så meget kampånd som hjemmeholdet er hjemmebanefordelen 0%

Det er spillernes samlede kampånd, der tæller. På den måde får vi effekten af, at dine totalt overskudsagtige spillere med høj kampånd kan gejle de sløve spillere op. Det er selvfølgelig kun de spillere, som er på banen pt., der tæller med.

Kaptajnens kampånd tæller desuden dobbelt, så nu bliver det endnu mere attraktivt at have en kaptajn med gode mentale evner.

I denne udregning får alle spillere i kampsimulatoren tildelt en basis-kampånd på 10. Så hvis en spiller f.eks har 2 i kampånd, vil den blive regnet for 12 i kampsimulatoren. Basis-kampånd tildeles, fordi der ellers ville blive kæmpe udsving i de laveste ligaer, hvor spillerne har meget lave egenskaber. Uden basis-kampånd ville en ellers ubetydelig forskel på 1 eller 2 i Kampånd have en kæmpe effekt. Basis-kampånden giver os også effekten af at det mentale spil bliver vigtigere, jo højere man kommer op i ligaerne.

Vi håber at denne tilføjelse giver jer managers mere at gruble over, når I skal planlægge jeres træning, og beslutte hvilke egenskaber, I prioriterer.

Større beløb i TV-rettigheder

Det har aldrig været meningen at TV-rettighederne skulle være en kæmpe forøgelse af klubbernes indtægter.

TV-rettighederne er et værktøj som del af Ombalanceringen, med det specifikke formål at få regnestykket omkring indtægtsniveauer i de forskellige ligaer til at gå op, som beskrevet her. Dette formål opfylder de nuværende TV-rettigheder helt efter hensigten.

Der er dog en del managers, som har indtrykket af at TV-rettighederne ikke rigtigt betyder noget, fordi det ikke er prangende beløb. Men eftersom TV-rettigheder er en helt ny ekstra-indtægt, som løber op over tid, skal vi være forsigtige med, at det ikke bliver sat for højt.

Vi vil dog alligevel gerne forsøge os med at gøre TV-rettighederne til en indtægt, som man bliver glad for, når den går ind på kontoen. Derfor har vi fra i dag øget TV-rettighederne med 66%. En uges TV-rettigheder vil fremover svare til omkring en halv til en hel gennemsnitlig kamp-indtægt for din klub.

Alder og humør i taktikeditoren

For at du bedre kan planlægge dine kampe og tilgodese spillere, som måske ikke har fået så mange kampe for nyligt, viser vi nu spillernes alder og humør i taktikeditoren.

Derudover har vi også tilføjet spillerudmærkelser i træningsgruppe-editoren.

Ønskelisten øget til 100 spillere

Som jeg har skrevet om tidligere, så har Ombalanceringen resulteret i, at der bliver gennemført langt flere spillerhandler end før - og nogle managers holder øje med så mange spilleremner, at de er ved at løbe tør for pladser på ønskelisten.

Derfor kan ønskelisten nu rumme 100 spillere.

Derudover er din kommentar til hver spiller gjort mere synlig, og kræver således ikke længere at du holder musen henover spilleren for at læse den.

Man kan ikke længere transferliste spillere med under 5 træninger

Det giver ikke mening at man kan sætte en spiller på transferlisten, før han har opnået de 5 træninger, der er påkrævet, før han kan sælges.

Nogle managers gør det som en slags gratis reklame for deres nyhentede talenter, men det er irriterende for dem, der leder efter spillere, som de kan købe her og nu, enten gennem talentspejderen, eller via transferliste-søgningen.

Derfor kan man nu ikke længere sætte spillere på transferlisten før de har trænet 5 gange.

Ændringen gælder kun fremadrettet, så de spillere som lige nu er transferlistede, og har under 5 træninger, vil ikke blive automatisk fjernet.