Ombalancering er ude nu!

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 15. maj 2017, 10:40

Den længe ventede Ombalancering er nu lanceret.

Alle de nye tiltag

Hvis du ikke er helt med på hvad det hele drejer sig om, så kommer her en opsummering af alt det nye.

Spillerne mister egenskaber med alderen

At spillerne skal miste egenskaber, når de bliver gamle, er blevet diskuteret og ønsket i rigtigt mange år - næsten lige så længe som Virtual Manager har eksisteret. Nu sker det endelig.

image

Det betyder blandt andet at vi slipper for at se tophold, hvor samtlige spillere er 39 år, og spillerne får et meget mere realistisk karriereforløb. Der kommer fart på spillermarkedet, fordi man ikke længere kan købe en spiller og forvente at han bliver bedre og bedre helt indtil den dag, han går på pension. Hvis man vil have et hold fyldt med de bedste af de bedste, så bliver man nødt til at skifte de gamle ud.

Du kan læse alle detaljerne om aldersforfald her

Stigende xp-kurve

Førhen har det altid krævet præcis 100 xp for at øge en spillers egenskab. I forbindelse med ombalanceringen har vi haft nogle mål for hvordan vi ønskede at spillernes udvikling og karriere skulle forløbe. Med ombalanceringen har vi et nyt værktøj til at forme spillernes karriereforløb: stigende xp-kurve.

Kort fortalt betyder det at jo højere en spillers egenskab er, desto flere xp skal der til for at den stiger.

F.eks, så vil det kun kræve 50 xp for at øge en egenskab fra 1 til 2. Til gengæld vil det kræve 200 xp at stige fra 99 til 100.

Denne mekanisme er afstemt med alderforfaldet således at det ikke længere vil være muligt for en spiller (som er født efter ombalanceringen) at opnå 100 i alle egenskaber.

Du kan læse alle detaljerne om xp-kurven her

Ny potentialefordeling

Den gamle fordeling af potentialer ved udtrækning af ungdomsspillere, var helt hen i vejret. Da vi begyndte arbejdet med ombalanceringen stod det hurtigt klart, at den måtte justeres.

Den nye fordeling er en jævn kurve, uden store, pludselige spring. Din ugentlige trækning af ungdomsspillere vil fremover blive noget mere spændende. Der vil blive født flere spillere med højere potentialer, men den stigende xp-kurve og aldersforfaldet betyder at der på ethvert givet tidspunkt vil være ca. det samme antal topspillere som nu - for selvom der kommer flere spillere med høje potentialer, så vil de ikke længere forblive på toppen, men begynde at falde igen.

Du kan læse alle detaljerne om den nye potentialefordeling her

Justerede lønkrav

Spillernes lønkrav bestemmes ud fra deres egenskaber. Eftersom de andre tiltag ændrer ret væsentligt på fordelingen af spillere, ville dette også have en væsentlig indvirkning på klubbernes økonomi. Derfor har vi ombalanceret lønkravene, så de passer med resten af ændringerne.

Du kan læse alle detaljerne om de nye lønkrav her

Større belønninger for bedrifter

Vi har også fundet tid til at kaste et kritisk blik på de belønninger, man får, når man opnår de forskellige bedrifter i spillet. Førhen har de i mange tilfælde været absurd små i forhold til hvor svært det har været at opnå dem. Det giver f.eks ikke mening at give 7.500 credits i præmien for at blive spillets 10. bedste klub.

Fremover vil bedrifternes belønninger stemme bedre overens med sværhedsgraden.

Ombalancerede ligapræmier og medierettigheder

Liga-præmierne er ombalanceret, og der er tilføjet en helt ny form for indtægter: medierettigher.

Præmierne er steget for alle divisioner bortset fra første, og fremover udregnes størrelserne ud fra den enkelt gruppes styrke, i stedet for at det er landet 3 øverste divisioner, som afgør det.

Du kan læse alle detaljerne om ligapræmier og medierettigheder her

Ombalancerede cup-præmier

Præmierne for de nationale cups er også ombalanceret. Hvor størrelserne på præmierne førhen var et fastlagt beløb, udrgnes de frem over ud fra de enkelte landes sværhedsgrad.

De nye cup-præmier vil først gælde fra næste sæson.

Du kan læse alle detaljerne om de nye cuppræmier her

Indstilling af billetpriser per kamp

På din kampoptakt kan får du et estimat over hvor mange tilskuere, der vil komme til kampen, og hvor stort et billetsalg, der forventes.

Du kan så justere billetprisen for den enkelte kamp, hvis du ønsker at optimere din indtjening.

Du kan læse alle detaljerne om indstilling af billetpriser her

Forvent fejl

Selve udgivelsen er indtil videre forløbet uden fejl, men med så stor en opdatering vil der selvfølgelig dukke fejl op.

I denne uge vil vi holde skarpt øje med spillet og især på den kommende sæsonopdatering, og rette fejlene efterhånden som de viser sig.

Den overordnede balance fremover

Hvis du har læst hele serien af blogindlæg om ombalanceringens tekniske detaljer, vil du vide at der ligger overordentligt grundige forberedelser til grund for denne opdatering. Vi har haft lange diskussioner med Virtual Managers frivillige crew, vendt og drejet næsten hver eneste del af de grundlæggende formler, der styrer spillernes udvikling og klubbernes økonomi, og simuleret 2 års spillerudvikling.

Men, det er et ufatteligt svært puslespil med mange brikker, der skal passe sammen. På trods af det store forarbejde, ville det være ret usandsynligt hvis alting var 100% optimalt helt fra starten.

Derfor vil vi løbende overvåge udviklingen og foretage justeringer, hvor det er nødvendigt. Det vil dog være forhastet at foretage store ændringer i de første måneder, fordi....

...det kræver tid at se effekterne

Selvom alle nye tiltag gælder fra i dag af for alle spillere, er der flere ting, som gør at det vil tage lang tid for vi ser den fulde, endelige effekt af ændringerne:

  • Alle de nuværende spillere, som har levet og trænet i flere år under de gamle regler, skal pensioneres og gradvist skiftes ud med nye spillere, før den samlede effekt af potentialefordeling, aldersforfald og xp-kurve kan ses fuldt ud.
  • Alle managers skal have tid til at forstå og vænne sig til konsekvenserne af de nye regler.

Især managernes adfærd på spillermarkedet og i forhold til træning og udvikling udgør en kæmpestor ubekendt faktor. 10 års indgroet Virtual Manager-visdom gælder ikke længere, og det vil sikkert tage flere måneder før de kløgtigste managers får udarbejdet nye optimale træningsprogrammer og handelsmønstre, og finder frem til alle finterne.

Derfor skal støvet have lov til at lægge sig, før vi laver for mange justeringer.

Når Ombalanceringen er et par måneder gammel, vil jeg vende tilbage med et blogindlæg, hvor jeg samler op på udviklingen i udvalgte nøgletal, som kan hjælpe med at belyse hvordan det står til.

Det bliver en spændende tid!

Spillermarkedet og spillerværdier

Der vil selvfølgelig ske store ændringer i de priser, som forskellige typer af spillere handles for. En stor del af ombalanceringen går netop ud på at gøre de ældste spillere mindre nyttige, hvilket naturligvis vil betyde at deres priser vil falde. Den nye potentialefordeling, aldersrelateret forfald og stigende xp-kurve vil vende op og ned på det udbud og efterspørgsel, som bestemmer spillernes handelspriser og værdi.

For de managers som lever og ånder for spillermarkedet, vil de kommende måneder blive rigtigt spændende. De, som er kløgtige og fremsynede, og som først gennemskuer hvor markedet er på vej hen, vil kunne lave nogle rigtigt gode langsigtede investeringer.

Oprettelse af metadata

En del af de nye funktioner kræver at vi kværner hele databasen igennem om opretter nye metadata. Det er en langsommelig proces, som kan tage timer eller dage at færdiggøre. F.eks vil grafen med spillerens livstidsudvikling ikke dukke op, før vi har genereret data for samtlige 1,2 millioner spillere, ved at regne bagud fra deres træningsdata.

Det første aldersforfald

Systemet er pt. i gang med at generere start-datoer for spillernes aldersforfald. Når det er gjort vil vi køre det første aldersforfald i dag, som en test.

Når dine spillere begynder at forfalde, får du en notifikation, som beskrevet i dette blogindlæg.

Kender du nogen, der plejede at spille Virtual Manager?

Hvad så med at prikke dem på skulderen og bede dem tjekke alt det nye ud?