Udviklerens nytårstale

Bubbles, FC Sunnyvale Udvikler 4. januar 2022, 10:59

Dronningen og statsministeren har begge leveret deres nytårstaler, og nu er det min tur.

Her vil jeg tage et kig tilbage på 2021, og fortælle hvilken retning vi går i 2022.

Året der gik

De kedelige opgaver

Det meste af året gik vores tid på en lang række kedelige opgaver, som ikke var synlige for jer, men som blev pålagt os af eksterne parter. Bla. skiftede flere eksterne tjenester deres gamle API'er ud, hvilket krævede store omskrivninger. Vi skulle også kæmpe mod hackerangreb og håndtere performance-problemer. Da vi endelig var færdige i slutningen af september, skrev jeg et kæmpe blogindlæg med alle detaljerne.

Forbedringer til handelsfunktioner

Der kom også en større opdatering med fokus på handel, som blandt andet inkluderede funktionen "Stående bud", som vi kan se bliver hyppigt brugt. Jeg skrev om detaljerne i dette blogindlæg

Community manager

I starten af november ansatte jeg FC Apollyon (aka Liam) som Community Manager. Han har de samme opgaver som vores afgående Administrator, Jeppe, men som titlen antyder så har han en endnu vigtigere opgave: at være den, der har fingeren på pulsen og hjælper med at strømline kommunikationen.

I en organisation, hvor vi alle har været med i rigtigt mange år og er vant til at gøre tingene på den samme måde vi altid har gjort, har det været godt at få en helt ny mand ind, som stiller en masse spørgsmål. Det har været et frisk pust, og har fået mig til at tænke nye tanker og indføre nye måder at arbejde og kommunikere på.

Det var f.eks på Liams forslag at vi implementerede en changelog, fordi han så at vi laver rigtigt mange små rettelse og forbedringer, som vi aldrig ellers skriver om. Du kan se vores changelog her. Det er ikke alt, vi skriver ind i changeloggen, men vi forsøger at skrive en linje hver gang vi laver noget, som kan have relevans for jer.

Vman-PRO

I slutningen af november introducerede vi Vman-Pro, som er fri for reklamer, og giver nogle andre fordele, såsom at kunne farvelægge ens stadion og uploade sine egne spilledragter. Du kan læse mere om Vman-Pro i dette blogindlæg. Der vil blive tilføjet flere funktioner til Vman-Pro i fremtiden.

Jeg er glad for at vi endelig har et tilbud til dem, der gerne vil være fri for reklamer.

Vi har stadig intro-tilbud på Pro, hvor du kan få det for kun 39,- pr. måned, hvis du køber 1 år forud. Tilbuddet varer indtil 9. januar.

Crew-værktøjer, bugfixing

Resten af året brugte vi på mindre opgaver, såsom at komme til bunds i fejlrapporter, forbedringer til shoutbox, nye præmier til julekalenderen, og at implementere en masse af crewets ønsker til forbedringer af deres værktøjer.

2022

Jeg glæder mig til at tage hul på et nyt år, fri for alle hængepartierne fra sidste år.

Den næste uges tid har vi nogle opgaver, vi skal have afrundet, bla. noget omkring IPv6 og nogle flere crew-værktøjer, som skal forbedres. Derefter går vi i gang med de større opgaver for 2022.

I 2022 skal vi arbejde ud af 2 spor:

 • Opfrisket og mobilvenligt design
 • Forbedring af gamle funktioner

Jeg har før skrevet om at vi har et kæmpe problem med at fastholde nye brugere. En skræmmende stor procentdel falder fra på mindre end 1 minut efter de har lavet en klub, og det kan kun betyde at det er førstehåndsindtrykket, den er gal med.

Rigtigt mange annonce-kroner er fuldstændigt spildt, når de dropper spillet så hurtigt at de aldrig når at opleve gameplayet. Derfor er vi i et kapløb med tiden, for vi får aldrig brugerskaren til at vokse igen, medmindre vi får implementeret et mobilvenligt design.

Der skal dog en del arbejde til, før den første mobilvenlige side kan udgives. For at der ikke skal gå for langt tid uden synlige forbedringer til spilfunktioner, vil jeg forsøge at flette nogle af disse ind i udviklingsarbejdet.

Ændringer til spilfunktioner kræver ofte en del diskussion, så det giver god mening at vi har en diskussion kørende samtidigt med at vi arbejder på tekniske opgaver.

Mobilvenligt design

I december kom der en ny version af Ruby on Rails, som er det web-framework vi bruger, så inden vi begynder at lave nyt design, vil det være klogt at opgradere først.

Derefter skal vi have lavet et designsprog: typografi, farvepalette, et bibliotek af sammenhængende UI-elementer og navigation.

Når det er på plads, kan vi komme i gang med at tilpasse selve indholdet af hver enkelt side, så det bruger det nye design og automatisk tilpasser sig forskellige skærmstørrelser.

Forbedring af gamle funktioner

Der er masser af ting, vi kan tage fat på, og alle vil hver især have deres egen mening om hvad der er vigtigst. Derfor vil der med garanti også være nogle der spørger "hvorfor laver I ikke X i stedet?".

Svaret er at vi skal starte med de ting, som er nemmest at lave! Lige nu er ikke tiden til at fat på super komplekse tekniske problemstillinger eller store, indviklede ombalanceringer. Vi har meget begrænsede ressourcer, og vi skal gå efter det der giver mest smæk for skillingen.

Derfor har jeg valgt 2 funktioner ud til at starte med, som ikke er teknisk vanskelige at forbedre. Det er meget gamle funktioner som har et kedeligt gameplay, hvor næsten enhver lille forbedring vil give et kæmpe løft.

Sponsorsystem

Sponsorsystemet er oldgammelt, og det er bare ikke fedt gameplay at man skal sidde og indtaste tal i en formular og sende bud til 7 forskellige sponsorer uden at vide hvad der er op og ned.

 • I stedet for at du søger, skal sponsorerne sende tilbud til dig
 • Indtil man har accepteret et tilbud, kan tilbuddene løbende ændre sig afhængigt af hvordan klubben klarer sig
 • Nogle sponsorer skal stille krav til hvilke klubber, de vil arbejde med. Det kunne være krav til division, stadion, ungdomshold, eller samlet spillerværdi
 • Gameplayet skal bestå i at vælge den rigtige sponsoraftale og kæmpe for at komme i betragtning hos de rigere sponsorer
 • Der skal være et element af gambling i om man vil acceptere et tilbud tidligt på sæsonen, eller om man vil vente og se om der kommer nogle bedre
 • Vi skal have nogle fede nye sponsor-logoer. Jeg overvejer at udskrive en design-konkurrence og udlodde licens til dem, hvis logoer vi bruger i spillet

Personalesystem

Der ligger over 1,3 millioner medarbejdere i databasen, men alligevel synes alle at det er umuligt at finde en god træner.

 • I stedet for at søge blandt 1,3 millioner arbejdsløse medarbejdere, skal du løbende få ansøgninger ind. Det skal fungere mere som andre management- og tycoon-spil
 • Medarbejderens lønkrav skal også tage på hans stats i betragtning
 • Der skal være mulighed for at opkvalificere medarbejdere - men det skal ikke være for nemt, og der skal være noget gameplay i det
 • Man skal ikke kunne ansætte trænere i stillingen som talentspejder og omvendt. De er alligevel ubrugelige når de sidder i den forkerte stilling, så den mulighed skaber kun forvirring

Planen for den nærmeste fremtid

 1. Denne uge: afrunding af tekniske opgaver og flere forbedringer af crew-værktøjer
 2. Opgradering til Rails 7, og start på design-diskussioner omkring nyt sponsorsystem
 3. Implementering af nyt sponsorsystem
 4. Udvikling af designsprog og teknisk skelet til mobilvenligt design
 5. Start på diskussioner omkring nyt personalesystem
 6. Konvertering af de mest brugte sider til det mobilvenlige design
 7. Implementering af nyt personalesystem og løbende konvertering af flere sider til mobilvenligt design

Derefter er der masser af andre forbedringer vi kan gå i gang med, f.eks til kampviser, taktikker og kampsimulering.

Feedback til blog-indlægget, kan gives her Feedback: Udviklerens nytårstale